LIFE COACHING

Αν κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και αισθάνεσαι ότι δεν είσαι ακριβώς εσύ, δεν ταυτίζεται το μέσα με το έξω. Ότι έχεις να δώσεις και να πεις πολλά περισσότερα από αυτό που βλέπεις, ότι θα ήθελες να πατήσεις ένα κουμπί και να το πάρεις από την αρχή. Ότι ο καθρέφτης κάνει λάθος, είσαι πολύ πιο δυνατός από αυτό το είδωλο, πολύ πιο όμορφος, πολύ πιο δημιουργικός, πιο ζωντανός, πιο υγιής, πιο χαρούμενος, πιο ορεξάτος, πιο αισιόδοξος, πιο αποτελεσματικός. Ή τουλάχιστον ήσουν ή ήθελες να γίνεις, αλλά κάπου χάθηκαν όλα αυτά. Τότε μπορούμε μαζί να τα βρούμε και να τα φέρουμε στην επιφάνεια.

Το coaching που εφαρμόζω, είναι μια δημιουργική συνεργασία προκειμένου να αποκαλυφθεί όλη η δυναμική σου και να έρθει η ισορροπία στη ζωή σου.

Προκειμένου να θυμηθείς την ομορφιά σου και να την αφήσεις να ανθίσει μέσα στην καθημερινότητά σου.

Διαπιστώνοντας το πού βρίσκεσαι σήμερα, ορίζοντας το πού θέλεις  να πας και πώς επιθυμείς να δεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη της ζωής σου, φτιάχνουμε μαζί τον δρόμο, δημιουργούμε τα βήματα που θα σε πάνε εκεί που θέλεις και μέσα σε ορισμένο από την αρχή χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας εργαλεία coaching, δεσμευμένοι απέναντι σε όλη τη διαδικασία, φτάνουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα του όμορφου εαυτού σου.

Η μέθοδος των 3R

REALITY

Στάδιο πρώτο

Μέσω της παρατήρησης και της συνειδητοποίησης του πού πραγματικά είσαι αυτή τη στιγμή, πώς είναι η ζωή σου σήμερα, πώς είσαι εσύ σήμερα, τι είναι αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη, τι ακριβώς αισθάνεσαι όταν σε κοιτάζει κάποιος, όταν συστήνεσαι σε μια καινούρια παρέα,

όταν παρουσιάζεσαι στη δουλειά ή στο πρώτο ραντεβού, όταν συναντάς το είδωλό σου τυχαία στη βιτρίνα ενός καταστήματος, γίνεται ξεκάθαρο και αντιληπτό το πού θέλεις να πας. Πώς επιθυμείς να είσαι. Πώς επιθυμείς να συστήνεσαι στον κόσμο.

REDEFINE

Στάδιο δεύτερο

Σε αυτό το στάδιο αποκαλύπτονται τα θεμέλια που ορίζουν τις αποφάσεις σου για το πώς παρουσιάζεις τον εαυτό σου και δημιουργείται η καταπληκτική ευκαιρία να επαναπροσδιοριστούν. Ή να οριστούν συνειδητά, μιας και πολλές φορές κατά την διαδικασία διαπιστώνεται ότι δεν επιλέχθηκαν από εσένα.

Φανερώνονται  δυσλειτουργικά πιστεύω και λανθάνουσες πεποιθήσεις που δημιουργούν τεράστια εμπόδια προκειμένου να αποκαλυφθεί η πραγματική σου ομορφιά.

Η μοναδικότητά σου. Τώρα είναι η ώρα να καταγράψουμε τα εφόδια και τα εμπόδια και να καταστρώσουμε το σχέδιο. Πρακτικό, άμεσο και συγκεκριμένο. Σε ορισμένο χρόνο με συγκεκριμένο ζητούμενο.

RESTART

Στάδιο τρίτο

Η εκτέλεση του σχεδίου βήμα βήμα. Πώς θα βρεις την ομορφιά σου. Πώς θα την δείξεις και στους άλλους. Πώς θα επενδύσεις στην μοναδικότητά σου. Μέσα στις συναντήσεις μας, αλλά και με καθημερινή προσωπική ενασχόληση, δουλεύουμε τον νου, την ψυχή και το σώμα. Μεταμόρφωση  σε όλα τα επίπεδα. 

Μια διαδικασία βαθιάς γνώσης του εαυτού σου και των δυνατοτήτων σου. Μια αποκάλυψη της ομορφιάς σου και της μαγείας σου. Μια πράξη αγάπης προς την ύπαρξή σου και τους γύρω σου. Ένα ταξίδι στο καλύτερο κομμάτι σου.

Ήταν ένα υπέροχο εσωτερικό ταξίδι που με βοήθησε να ξεκαθαρίσω που βρίσκομαι, τι θέλω και που θέλω να πάω. Και όπως χαρακτηριστικά λέει και η Μαρία Βασιλάκη, πως θέλω να είναι ο μελλοντικός όμορφος εαυτός μου! Είναι η φράση που κρατάω μαζί με την υπέροχη εμπειρία να δουλέψω σε ομάδα, κάτι για το οποίο με παρότρυνε η Μαρία και είχε απόλυτο δίκιο! Πήρα πάρα πολλά, άλλα κυρίως έμαθα να σκέφτομαι με τρόπο που με ευνοεί και δε με σαμποτάρει και αυτό ήταν η αρχή για να συμβούν πολλά όμορφα πράγματα...
Ι.Ρ.
Αν και στην αρχή ήμουν λίγο διστακτική γιατί δεν γνώριζα πολλά για το Life coaching, στην πορεία αποδείχθηκε μια εμπειρία άκρως αποκαλυπτική και πρωτόγνωρη. Η Μαρία ήταν ήρεμη δύναμη που βοήθησε χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με μια απίστευτη ενέργεια να κατανοήσουμε ως ένα βαθμό τον εαυτό μας και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και πιο φωτεινοί!
Σωτηρία Κ.
Το coaching είναι μία πρακτική διαδικασία και αυτό μου αρέσει πολύ. Δεν μένουμε μόνο στην παρατήρηση και τη συνειδητοποίηση, αλλά τα εξελίσσουμε ουσιαστικά μέσω ασκήσεων, περνώντας στη δράση. Η Μαρία είναι ένας άνθρωπος που σε αποδέχεται και ακούει με πολλή προσοχή ό,τι της λες. Ένιωσα αμέσως εμπιστοσύνη, ελευθερία και δύναμη και έγινε εξαιρετική δουλειά, μέσω των online “συναντήσεών” μας. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία.
Γιώτα Βεργοπούλου
Παρόλο που έχω κάνει αρκετά χρόνια ψυχοθεραπεία, το ομαδικό life coaching ήταν μοναδική εμπειρία. Έμαθα πράγματα για μένα κι εκτίμησα πολλά πράγματα σε εμένα. Με ανανέωσε και σαν να φώτισε ακόμα πιο πολύ κάποια κομμάτια στο κεφάλι μου και στη ψυχή μου. Ευχαριστώ Μαρία.
C.P.
Η Μαρία έχει πάθος με αυτό που κάνει, με αποτέλεσμα να επηρεάζει θετικά όσους την εμπιστεύονται. Θέλει πραγματικά να βοηθήσει στην αλλαγή προς τον καλύτερο εαυτό μας και αν είσαι σε έναν τέτοιο δρόμο αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, μόλις το βρήκες!
Πάττυ Πετροπούλου
Δεν πίστευα στο life coaching. Δεν ήξερα καν τι είναι ακριβώς. Εκείνο που σίγουρα ήξερα, ήταν ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει για να γίνει η καθημερινότητά μου πιο ανεκτή, πιο λειτουργική και έστω λίγο απολαυστική. Μετά από χρόνια ψυχοθεραπείας και μάλιστα από διαφορετικές προσεγγίσεις, μπορώ να πω ότι τίποτ’ άλλο δε με έχει βοηθήσει στο εδώ και τώρα, όσο η δουλειά που κάναμε με τη Μαρία. Μου λέει συνεχώς για τα βήματα που έχω κάνει και μου είναι ακόμα δύσκολο να πιστέψω πόσα πράγματα άλλαξα μέσα από τα εργαλεία του coaching. Για εμένα ήταν και εξακολουθεί να είναι μια αποκάλυψη, όχι μόνο η διαδικασία, αλλά κυρίως αυτό που βρήκα σε αυτή τη διαδρομή. Μια εκδοχή του εαυτού μου που πολύ μου αρέσει!
Λίνα Ιντζεγιάννη
Ασχολούμαι πολύ με το self development και επέλεξα τη Μαρία θέλοντας να δουλέψω πάνω σε κάποια θέματα. Μπήκα σε μια πανέμορφη ομάδα και μαζί δουλέψαμε τα θέματα μας σε πρακτικό επίπεδο, κάναμε ασκήσεις, σχεδιάσαμε νέα πλάνα για το άμεσο μέλλον και διασκεδάσαμε πάρα μα πάρα πολύ! Ανυπομονώ να αρχίσω έναν δεύτερο κύκλο μαζί της!
Άννα Μπαϊράμη
Γνώρισα τη Μαρία σε μια φάση της ζωής μου που αισθανόμουν στάσιμη σε όλους τους τομείς. Με τη βοήθεια των εργαλείων του coaching και κυρίως χάρη στην αγάπη και το μεράκι της Μαρίας για τη δουλειά της, κατάφερα να κάνω restart και να κατευθυνθώ προς αυτά που πραγματικά επιθυμώ. Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Αθηνά